Daniëlle & Loes

duo-shoot incl. styling

In mijn mailbox kreeg ik een interessante vraag van Daniëlle en Loes – twee vrouwelijke ondernemers die in dezelfde mastermind-groep zitten, met allebei de behoefte aan nieuwe foto’s voor hun website en social media. Of ik misschien ook een duo-fotoshoot kon doen? Dit leek ze net zo gezellig, en zo kon ander mastermind-lid Felicia (More to Match) ook aansluiten voor de styling. Natuurlijk kan dat!

Net zoals bij mijn andere fotoshoots zette ik de dames aan het werk met enkele voorbereidende vragen om ze beter te leren kennen, maar ook verschillen te ontdekken. Ze wilden namelijk allebei graag een uitgebreide beeldbank met verschillende locaties en outfits. Tijdtechnisch moesten de locaties voor beiden daarom hetzelfde worden, maar met voldoende mogelijkheden om variatie te laten zien. Gelukkig zijn de huisstijlen en doelgroepen van beiden verschillend, waardoor we met nuances in kleding al veel konden bereiken. Nadat ik het concept van de fotoshoot aan de dames had laten zien, ging Felicity aan de slag en adviseerde ze in de kledingkeuze. Doordat het een duo-shoot is geworden, hebben Daniëlle en Loes kunnen profiteren van meerdere dingen. Naast dat het natuurlijk zorgt voor veel gezelligheid, konden ze ook bij elkaar figureren in de foto’s en werden ze sneller comfortabel doordat er vertrouwde gezichten bij waren. Hoewel mijn stijl als fotograaf altijd door te schemeren is in de foto’s, zijn het toch twee verschillende fotoshoots geworden. Ik zeg: geslaagd!

Daniëlle – &DAAN

Daniëlle is klantstrateeg en helpt zakelijke dienstverleners bij het moeiteloos vinden, binden en behouden van klanten. Haar motto? “Samen maken we klant zijn in Nederland tot een feestje” (let op, dit komt straks in de fotoshoot terug!) Ze wil laten zien dat de juiste focus op klantbeleving ook voor kleinere organisaties kan helpen bij het aantrekken van nieuwe klanten, en behouden van bestaande klanten.

Ze houdt van een rustige omgeving met mooie details en haar huisstijl heeft warme kleuren. Expertise, ervaring, vrijheid en oprechtheid staan onder andere centraal.

Loes – Online by Louise

Loes is webdesigner met de missie websites te ontwerpen waar ondernemers net zo trots op kunnen zijn als op hun eigen bedrijf. Haar doelgroep is de vrouwelijke ondernemer die een opvallende website willen en te durven investeren in het totaalplaatje. Ze noemt zichzelf een echte tech-nerd die houdt van de laatste snufjes en dingen tot op de bodem uitzoekt.

Ze houdt van moderne, unieke omgevingen en in haar huisstijl gebruikt ze een wat koeler kleurenpalet. Vrijheid, openheid en oplossingsgericht zijn belangrijke waarden.

Het resultaat van Daniëlle

De ervaring van Daniëlle

“Ik volgde Djana al een tijdje via Instagram en was gecharmeerd van haar fotografiestijl. Na een koerswijziging in mijn bedrijf was het tijd voor nieuwe foto’s die ook passen bij de nieuw ingeslagen weg. Ook mijn collega-onderneemster Loes wilde nieuwe foto’s. Aangezien we in de basis dezelfde wensen hadden, en ook allebei behoefte hadden aan een figurant in onze foto’s, hebben we samen Djana benaderd. Zij stond gelukkig ook open voor een duo-fotosessie. In voorbereiding op de shoot ontvingen we een aantal vragen en opdrachten, zodat Djana een goed beeld kreeg bij onze wensen en de passende locaties kon vinden. De fotoshoot zelf heb ik als zeer professioneel, maar tegelijkertijd heel relaxed ervaren. Dit is de foto’s zeker ten goede gekomen. Ik ben echt superblij met het eindresultaat. Het waren zulke mooie foto’s, dat het nog moeilijk was om een selectie te maken. Dankjewel Djana, voor de fijne dag en de foto’s die helemaal passen bij mij en mijn merk.”

Het resultaat van Loes

De ervaring van Loes

“Bij Djana heb ik samen met een Daniëlle een duoshoot gedaan. Wat ik heel prettig vind is de voorbereiding. Djana stuurt je een vragenlijst waardoor zij een goed idee krijgt van je wensen en hierdoor merk je dat er echt nagedacht wordt over de fotoshoot. De dag zelf was ontspannen en gezellig. In ons geval heeft Djana drie locaties uitgekozen die voor ons beiden pasten. Toch hebben de foto’s een compleet andere sfeer. Precies wat onze bedoeling was! Djana zorgt ervoor dat je ontspannen bent en daardoor relaxed en spontaan op de foto komt. Over het resultaat ben ik heel erg tevreden, met deze foto’s kan ik weer een tijdje verder! Mocht je een leuke fotograaf zoeken en mooie zakelijke foto’s willen, dan is Djana een absolute aanrader!”