De verschillende soorten foto’s in jouw persoonlijke beeldbank

Wanneer ik een beeldbank fotoshoot doe, vind ik het fijn hier goed voorbereid op te zijn. Naast dat ik samen met je kijk wat het is wat je wil uitstralen, wat je kernwaarden zijn en hoe je huidige huisstijl is, is het ook belangrijk te bedenken wat voor soort foto’s je nodig hebt. Het liefste leg je namelijk gelijk een goede beeldbank aan, met foto’s die je voor verschillende doeleinden kan gebruiken. Ter illustratie hiervan laat ik je vandaag voorbeelden zien van de verschillende soorten foto’s die je kan maken voor in jouw persoonlijke beeldbank.

Portretfoto’s

De eerste en meest voor de hand liggende soort foto’s die we maken, zijn portretten. Een mooi headshot kan je gebruiken op je website om jezelf voor te stellen, op LinkedIn of voor een interview waarin je jouw expertise deelt. Ik probeer daarbij een mix te maken tussen zakelijke portretten en casual portretten, natuurlijk altijd passend bij jouw doelgroep!

Foto’s in actie

Of je nu iets met je handen doet of niet, we verbeelden ook wat het is dat je bezighoudt. Ben je bijvoorbeeld een coach en begeleid je mensen? Dan vraag ik je of het mogelijk is een situatie na te bootsen, zodat ik deze kan vastleggen. Ben je veel in contact met klanten gedurende de dag? Dan gaat dat op de foto. Zulke foto’s kun je goed gebruiken op je website, of op je social media wanneer je iets wil vertellen over jouw bedrijf. Zo ziet je doelgroep wat je doet, en tegelijkertijd wie jij bent!

Jouw product (of dienst)

Als je een product levert, zet ik ook deze graag op de foto. Of je nu taarten bakt, trouwuitnodigingen maakt, of zelfgemaakte sieraden verkoopt – wat het ook is, ik leg het vast. Je kunt je product op deze manier showcasen in dezelfde stijl als de rest van je foto’s. Daarnaast kan je je product laten zien in gebruik, wat weer een andere beleving geeft aan je doelgroep.

Storytelling

Elk bedrijf heeft een verhaal, een pad dat er is bewandeld om tot dit punt te komen. Daarom vraag ik je voorafgaand aan de shoot of er ook dingen zijn die van betekenis voor je zijn (geweest) die je zou kunnen fotograferen. Een boek dat je heeft ge├»nspireerd bijvoorbeeld, een hobby die je hebt naast je bedrijf die je helpt te ontspannen, of een bepaalde plek waar je graag naartoe gaat. Deze foto’s kunnen je helpen je verhaal te ondersteunen en te verbeelden. Je kunt ze op je website gebruiken, maar ook op je social media. Je kunt er bijvoorbeeld enkele posts aan wijden en zo je verhaal vertellen aan je doelgroep. Zo komen ze meer over je te weten en kan je de verbinding aangaan.

Enthousiast geworden en wil je ook jouw eigen persoonlijke beeldbank aanleggen? Ik maak graag kennis met je! Bekijk hier alle informatie.