Waarom goed beeld belangrijk is voor jouw merk

Wat je ook te vertellen hebt als merk, je boodschap wordt pas echt ondersteund door middel van goed beeld. Het zorgt ervoor dat je überhaupt gezien wordt, en dat je de eerste stap kan zetten tot het bouwen van een waardevolle relatie met je klant. Het is dus daarom onmisbaar in je strategie een kwalitatieve beeldbank te hebben van foto’s die je kunt gebruiken in je communicatie. Ik vertel je waarom!

Goed beeld trekt de aandacht

In een tijd waarin we worden overspoeld door informatie en prikkels, is het een uitdaging om de aandacht van je doelgroep te pakken te krijgen. Door gebruik te maken van een goede en passende visuele uiting, kan je ervoor zorgen dat je je scrollende doelgroep laat stoppen bij jouw bericht. Dit zorgt dus uiteindelijk voor meer views!

Goed beeld laat onthouden

Als je eenmaal de aandacht te pakken hebt, kan een goede foto ook helpen bij het onthouden van de boodschap. Visuele informatie wordt namelijk beter verwerkt dan tekstuele informatie. Door foto’s te gebruiken die passen bij je boodschap, maak je je hele verhaal krachtiger.

Consistentie en herkenbaarheid

Wanneer je nadenkt over je merkidentiteit, denk je ook na over je visuele identiteit: je logo en je huisstijl bijvoorbeeld. Hierin bepaal je ook wat voor soort kleuren je gebruikt en wat de sfeer is die je wil uitstralen, passend bij je kernwaarden. Door je beeldbank daarop aan te sluiten, zorg je voor consistentie in je communicatie, en uiteindelijk ook herkenbaarheid. Zeker in die wirwar van prikkels is het fijn als je bij je doelgroep herkenbaar bent, want dat zorgt voor vertrouwen.

Beeld dat passend en persoonlijk is

Waar je vroeger nog wel weg kon komen met het gebruik van stockfoto’s op je website, is dat tegenwoordig wel anders. Het is niet altijd uniek, en daarom ook niet opvallend genoeg. Daarnaast gaat het nu om het aanleggen en bouwen van relaties met je klanten. Mensen vinden het fijn te weten met wie ze precies in zee gaan. Een beeldbank maken met foto’s die passen bij jouw merk, en daarnaast ook wat van jou laten zien, helpt hierbij.

Heb je meer hulp nodig bij het bepalen van jouw merkfundament, en wil je daarnaast gelijk een goede beeldbank aanleggen? Ik ga graag met jou het gesprek aan om te ontdekken wat het is dat je wilt uitdragen! Bekijk alle informatie hier.